Aktualita: Hovorme o jedle 2. A

Dátum zverejnenia: 18. 10. 2024
Popis:

Tento koláč je nielen vynikajúci, ale aj skutočne jednoduchý na prípravu. Zvládne ho naozaj každý. Na odmeranie surovín použijeme hrnček. Potrebujeme 5 jabĺk, 2,5 hrnčeka polohrubej múky, 1 hrnček kr. cukru, 1hrnček vlažného mlieka, ½  hrnčeka oleja, 2 vajcia, 2 lyžičky škorice, 2 lyžičky kakaa,    1vanilínový cukor, 1 lyžička sódy bikarbóny, 1 prášok do pečiva, džem, kyslá smotana a čokoláda.

Cesto:

  1. Jablká očistíme, nastrúhame nahrubo.
  2. V miske zmiešame všetky suroviny: múku, cukor, mlieko, olej, vajcia, škoricou, kakao, sódu bikarbónu, prášok do pečiva. Pridáme jablká a premiešame.
  3. Plech vystelieme papierom na pečenie, vylejeme cesto.
  4. Pečieme pri teplote 180 ° C približne 30 minút.
  5. Po upečení ho potrieme ľubovoľným džemom a polejeme rozpustenou čokoládou zmiešanou s kyslou smotanou.

Posledný krok - koláčik sme nakrájali naukladali  na taniere a mohli sme ochutnávať.

T. Katreniaková



Počet zobrazení: 146


Aktuality

Medzinárodný deň Rómov

09. 04. 2025 - Máme za sebou ďalší zaujímavo strávený Medzinárodný deň Rómov. Vždy sa snažíme o to, aby bol iný ako ten predošlý, sn...  >> čítaj viac

Medzinárodný deň nenásila

04. 04. 2025 - Dňa 4.4.2025 sme si pripomenuli Medzinárodný deň nenásilia, ktorý je príležitosťou na podporu mierového spolužitia, v...  >> čítaj viac

Knižná obývačka

30. 03. 2025 - Máme za sebou ďalší ročník Knižnej obývačky – autorského celotýždňového podujatia. Nie je len o knihe a čítaní ...  >> čítaj viac

>> všetky aktuality

Fotogalérie

Medzinárodný deň Rómov

Beseda s Mgr. G. Benčuríkovou

Základné informácie

ZŠ Muránska Dlhá Lúka
Muránska Dlhá Lúka 321
050 01 Revúca

Riaditeľ: Mgr. Klementína Klimeková
Tel.: 0902 974 402
E-mail: infozsmdl.sk
Počet žiakov: 53
Počet pedagógov: 8