Niektoré kroky som musela robiť len ja – pripraviť dvojplatničku a vopred dať variť vodu na zeleninu. Bezpečnosť na prvom mieste. Ostatné už bolo v réžii žiakov a občas som sa tam z nevyhnutnosti mihla aj ja.
Spoločne sme pokrájali 2 väčšie brokolice, 2 mrkvy, 1 petržlen a všetko spolu vložili do vriacej vody. Tú sme ochutili vegetou a soľou. Po chvíli sme do hrnca pridali 1 balenie mrazeného ružičkového kelu. Čerstvý je u nás v obchodoch veľkou vzácnosťou. Po chvíli varenia sme vodu zliali a zmes uvarenej zeleniny nechali vychladnúť. Potom sme ju rozmixovali, dochutili sušeným cesnakom a majoránkou, pridali 3 vajcia, trošku strúhanky a pustili sa do vyprážania fašírok.
Žiaci si šli oči vyočiť, ochutnávali, ohmatávali, počúvali prskanie fašírok v horúcom oleji a to, že sme rozvoňali celú školu, ani nemusím spomínať. Všetky svoje zmysly preverili na 100 %.
Hotové žemle na burgre sú už vopred prekrojené, čo nám uľahčilo aspoň časť práce. Paradajky a papriky sme umyli a pokrájali na pásiky, do misiek vysypali mix šalátov a na tanier vyukladali plátky syra a nakrájané údené tofu. A potom nasledovala najkrajšia a dovolím si povedať aj najočakávanejšia časť – skladanie burgrov. A čerešničkou na torte bola už len ich ochutnávka. Boli famózne!
M. Podolinská
09. 04. 2025 - Máme za sebou ďalší zaujímavo strávený Medzinárodný deň Rómov. Vždy sa snažíme o to, aby bol iný ako ten predošlý, sn... >> čítaj viac
04. 04. 2025 - Dňa 4.4.2025 sme si pripomenuli Medzinárodný deň nenásilia, ktorý je príležitosťou na podporu mierového spolužitia, v... >> čítaj viac
30. 03. 2025 - Máme za sebou ďalší ročník Knižnej obývačky – autorského celotýždňového podujatia. Nie je len o knihe a čítaní ... >> čítaj viac
>> všetky aktuality![]() |
![]() |