Aktualita: Hovorme o jedle IV.
Dátum zverejnenia: 23. 10. 2013
Popis:
Do súťažno-vzdelávacieho projektu o potravinách pod názvom "Hovorme o jedle", ktorý sa konal od 14. do 18. októbra, sa zapojila aj naša škola. Týždeň bol venovaný problematike potravín a dobrým stravovacím návykom u detí a mládeže. So žiakmi sme vymysleli a aj zrealizovali niekoľko aktivít k vyhláseným témam.
Náš farebný týždeň zdravej výživy sa niesol v znamení rôznych farieb a zvýšenej konzumácii ovocia a zeleniny. Každý deň bol ladený do inej farby. Našou snahou bolo, aby si v daný deň deti priniesli ovocie alebo zeleninu príslušnej farby. Zároveň aj prišli oblečení vo farbe daného dňa. Dúfame, že aj touto zábavnou formou sme podporili u detí väčší záujem o zdravé stravovanie.
ČERVENÝ PONDELOK - zjesť červené ovocie (jablko, jahodu...)
(Červené ovocie a zelenina ako súčasť stravy s nízkym obsahom tuku napomáha udržiavať zdravé srdce, fungovanie pamäti, zdravé močové cesty, nižšie riziko istých druhov rakoviny )
ZELENÝ UTOROK - zjesť zelenú zeleninu (šalát, uhorku, papriku)
(Zelené ovocie a zelenina ako súčasť stravy s nízkym obsahom tuku napomáha udržiavať zdravý zrak, nižšie riziko niektorých druhov rakoviny, pevné kosti a zuby )
BIELA STREDA – vypiť pohár mlieka
(Mliečne výrobky sú potrebné na stavbu a udržiavanie ľudského organizmu. Podporujú rast kostí a zubov.)
MODRÝ ŠTVRTOK – vypiť pohár vody
(podporuje vstrebávanie živín v tele, pomáha regulovať telesnú teplotu v tele, umožňuje ohybnosť kĺbov.)
ŽLTÝ PIATOK - zjesť banán alebo syr Eidam tehlu
(Žlté ovocie a zelenina ako súčasť stravy s nízkym obsahom tuku napomáha udržiavať zdravé srdce, dobrý zrak, výkonný imunitný systém )
Čas ubehol ako voda a dnes veríme, že týždeň "Hovorme o jedle" bol pre všetkých zúčastnených veľkým oživením, zaujímavou skúsenosťou a pre deti veľkou príležitosťou dozvedieť sa viac o potravinách a výžive.
Mgr. Homolová, Mgr. Makróczyová
Počet zobrazení: 2350